Vasárnapi ebéd készült, és mint ilyen, teljes a repertoár: volt húsleves, a nálunk hagyományosan csak tajcsinak hívott currys tejfölös husi, amihez főtt rizs dukált. Hogy ne vesztegessen túl sok időt a konyhában, sakkmestereket meghazudtoló ügyességgel és rutinnal szimultán főzött.

Mivel igyekszik időt és energiát is spórolni, fedőket használ.
Minden edényre külön-külön egyet, nyilván a fazék vagy lábos méretének megfelelőt. És mivel nem gazdálkodhatok túl sok hellyel, zsonglőrmutatványnak is beillik tevékenysége a fedőkkel vívott harcban: hol útban vannak, hol túl messze, de szinte sohasem állnak kézre (hacsak nincsenek valóban kézben, de úgy meg olyan, mint egy félkarú óriás).

Ismerős helyzet?

Ez így volt nálunk is, míg legújabb konyhai kedvence – Lid Kith – el nem kezdte pályafutását. A Lid Kith hatalmas segítség: kéznél van, ha kell, de nem hivalkodik: szépen, megbújik kis helyen, de bármikor rendelkezésemre áll.

Felszerelhető bárhová, ahol könnyen elérhető (és persze biztonságos is), két csavar rögzíti mindössze.
Nálunk a kávéfőző felett nyerte el méltó helyét, és bátran állíthatom: egyáltalán nincs útban a használatakor semmi. Egyetlen mozdulattal rátehető a fedőt, egy másik laza csuklómozdulattal meg levehető, ha már kipihente magát, és sitty-sutty, megoldva a fedőelhelyezési probléma 🙂

Ugye, milyen praktikus?

Kövessetek minket facebook-on: a kithtools és a degeszpocak oldalainkon.

Illetve a weboldalainkon, ahol figyelemmel kísérhetitek a híreinket és újdonságainkat:

Kalandra fel hát, és az étel lelke legyen veletek! 🙂

Pin It on Pinterest