Amikor mindennapos gyakorlattá vált nálunk a főzés, egy idő után elkezdett panaszkodni a feleségem, hogy az edények fedelét nem tudja hova tenni főzés közben a konyhában. A mosogatóba nem szereti tenni, ott vizes lehet (és például a máj sütésekor nem éppen előnyös, ha vizes fedőt teszi a forró olajra…), a pulton útban van, és a lecsapódott pára folyik mindenfelé róla. Ha meg fedővel lefelé teszi, billeg össze vissza. Külön tányért csak emiatt nem fog be (nem szeret annyira mosogatni 🙂 ), hogy abba tegye a fedőt. A kis gyerekekre is gondolva, amikor már fel tudnak nyúlni a konyhapultra, véletlenül se rántsák le magukra a forró fedőt…

És mit csináltam ekkor? Na mit?
Először is meguntam az állandó nyavalygást 🙂

Utána pedig jó mérnökemberhez méltón kitaláltam egy megoldást a bajra, megszerkesztettem, és végül kiviteleztem. És most meg is tudom nektek mutatni ezt a szuper kis kütyüt, ami megkönnyíti az életét a konyhában.
Egyszerű a használata: a fedőt csak beakasztom és már szabad is a kezem. Nem kell félni, hogy sürgés-forgás közben lelöki, nem folyik le az összegyűlt pára róla, nincs útban, egy szóval igazán hasznos megoldás lett.
És még a szemnek is kellemes, mutatós, és egyáltalán nem foglal el egy pici helyet sem a szorgos kezek elől.

Pin It on Pinterest